flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд позбавив водійських прав чоловіка, який керував автомобілем незважаючи на встановлене обмеження у праві керування

28 травня 2020, 16:37

Комунарський районний суд м. Запоріжжя визнав винним 29-річного чоловіка у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого частиною третьою статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом особою, стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та застосував до нього адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами строком на 3 (три) місяці.

Як зазначено у постанові суду, тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами стосовно правопорушника встановлене постановою державного виконавця Дніпровського відділу ДВС м. Запоріжжя ГТУЮ у Запорізькій області ще в липні 2019 року в рамках виконавчого провадження.

Проте, водій, незважаючи на встановлене відносно нього тимчасове обмеження, керував автомобілем у березні 2020 року.

На підставі наявних у матеріалах справи доказів, суд встановив, що в діях чоловіка вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 126 КУпАП, у зв’язку з чим необхідно застосувати відносно нього адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами.

Крім того, правопорушнику доведеться сплатити судовий збір на користь держави в розмірі 420,40 гривень.

  

Прес-служба

Комунарського районного суду м. Запоріжжя