flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченому у вчиненні вбивства пенсіонера в сквері Гагаріна продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

31 березня 2020, 17:13

В провадженні Комунарського районного суду міста Запоріжжя перебуває кримінальне провадження за фактом вчинення 25-річним чоловіком вбивства пенсіонера в сквері Гагаріна.

Як встановлено слідством, обвинувачений, 15 серпня 2019 року, знаходячись біля кафе «Золота рибка», що розташований в сквері Гагаріна по вул. Ситова у м. Запоріжжя, в ході словесного конфлікту з громадянином К., на ґрунті раптового виниклих неприязних відносин, камінням наніс останньому не менше 10-ти ударів по голові та тулубу, спричинивши потерпілому тілесні ушкодження, від яких той помер на місці вчинення злочину.

Дії обвинуваченого органами досудового слідства кваліфіковано за частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України, як умисне вбивство.

Чоловіку загрожує покарання до 15 років позбавлення волі.

Кримінальне провадження розглядає колегія суддів у складі: головуючої судді –  Дмитрієвої М.М., суддів: Наумової І.Й. та Піха Ю.Р.

У судовому засіданні колегія суддів розглянула клопотання прокурора про продовження обвинуваченому строку тримання під вартою.

Прокурор стверджував, що вжиття більш м’яких запобіжних заходів, що передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України, є недостатньою мірою для підозрюваного з огляду на тяжкість вчиненого злочину та ризики, які існують.

Обвинувачений та його захисник заперечували вказаного клопотання, вважали його необґрунтованим.

За наслідками судового засідання, колегія суддів дійшла висновку, що обвинувачений, будучі обізнаним про ступінь тяжкості інкримінованого йому кримінального правопорушення та покарання, яке загрожує у разі визнання його винуватим, може здійснити спроби переховуватися від суду з метою уникнення кримінальної відповідальності за інкриміноване йому кримінальне правопорушення.

Крім того, обвинувачений раніше був засуджений за вчинення корисливих злочинів, судимість за які не знята та не погашена у встановленому законом порядку, що свідчить про можливість останнього, з метою власного збагачення, вчинити інше кримінальне правопорушення.

Таким чином, враховуючи дані про особу обвинуваченого, суд задовольнив клопотання прокурора та продовжив  строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обвинуваченого громадянина В. до 23 травня 2020 року.

 

Прес-служба

Комунарського районного суду м. Запоріжжя