flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Комунарського районного суду м. Запоріжжя надійшло 12 адмінматеріалів за порушення правил карантину

25 березня 2020, 11:23

Кожного дня, до Комунарського районного суду м. Запоріжжя надходять адміністративні матеріали за статтею 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Станом на 25.03.2020 року впровадженні суду перебуває 12 адміністративних матеріалів за зазначеною статтею.

Один з них був повернутий для належного оформлення, оскільки працівники поліції при його складанні допустили помилки, зокрема: вказали суть адміністративного правопорушення всупереч  диспозиції статті 44-3 КУпАП; невірно зазначили дату народження громадянина на якого складено протокол; не врахували, що цей громадянин не є суб’єктом господарювання; кваліфікували його дії за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП, хоча у цій статті немає частин. Крім цього, в протоколі маються не оговорені виправлення, що є неприпустимим.

Інші справи призначені до розгляду.

Звертаємо увагу, що вказана стаття  передбачає відповідальність за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних норм і правил, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування.

Зокрема, за самовільне залишення місця обсервації, функціонування всупереч заборонам розважальних закладів, ресторанів, проведення масових заходів тощо.

Це стосується як простих громадян, так і бізнесу (зокрема керівників підприємств).

Санкція за порушення – штраф у розмірі:

  • для громадян – від 17 тис. до 34 тис. грн.;
  • для посадових осіб – від 34 тис. до 170 тис. грн.

 

Прес-служба

Комунарського районного суду м. Запоріжжя