flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заходи суду щодо недопущення розповсюдження коронавірусу COVID-19

16 березня 2020, 15:25

Шановні громадяни!

 

 З 12 березня до 3 квітня 2020 року в Україні введено карантин через спалах у світі коронавірусу. Таке рішення прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 11 березня 2020 року. Воно має на меті убезпечити населення України від розповсюдження гострої респіраторної хвороби та масового поширення вірусної інфекції.

Відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» одним із принципів профілактики інфекційних хвороб є дотримання підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності та громадянами санітарно-гігієнічних та санітарно-протиепідемічних правил і норм при здійсненні будь-яких видів діяльності.

З метою попередження розповсюдження пандемії, Комунарський районний суд м. Запоріжжя звертається до учасників судових процесів з проханням утриматися від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають Вашої обов'язкової присутності.

Рекомендуємо учасникам судових процесів на термін дії карантину задля свідомого самозахисту надсилати до суду заяви про відкладення судового засідання або розгляд справи за їх відсутності на підставі наявних матеріалів.

Впродовж дії протиепідемічних заходів в країні рекомендуємо використовувати альтернативні шляхи звернення до суду, використовуючи  електронну пошту та телефон.

Для звернення до суду із позовними та іншими заявами, а також у разі виникнення необхідності особистого прийому керівництвом суду, рекомендуємо надсилати документи у письмовому вигляді поштовим листом. Усі письмові звернення громадян будуть опрацьовані судом та прийняті до роботи.

Громадяни, які мають намір звернутись до Комунарського районного суду м. Запоріжжя, можуть зробити це письмово, надіславши листа за поштовою адресою: 69104, м. Запоріжжя, вул. Європейська, буд. 7, або на офіційну електронну адресу: inbox@km.zp.court.gov.ua .

Також отримати інформацію можна за телефонами: (061) 287-04-81 (загальна канцелярія, прийом вхідної кореспонденції), (061) 287-06-91 (канцелярія з цивільних справ), (061) 287-02-91 (канцелярія з кримінальних справ), (061) 287-02-91 (канцелярія зі справ про адміністративні правопорушення), (061) 287-04-81 (архів).

Контакт-центр: 0-800-501-492 (безкоштовно на всій території України).

Нагадуємо, що здійснити швидкий пошук судової практики та інформації щодо розгляду конкретної справи учасникам справ допоможе офіційна сторінка Комунарського районного суду м. Запоріжжя на веб-порталі Судової влади України за посиланням https://km.zp.court.gov.ua/sud0812/.

Знайти судові рішення можна за номером справи в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням - http://www.reyestr.court.gov.ua/.

Звертаємо увагу, що вищезазначені превентивні заходи, які вживаються Комунарськийм районним судом м. Запоріжжя, в умовах сьогодення є нагальною необхідністю задля збереження життя і здоров’я як окремої людини, так і мешканців Запоріжжя в цілому, адже розповсюдження коронавірусу можливо різними шляхами. Тому просимо усіх учасників процесу та відвідувачів суду поставитись з розумінням до запропонованих судом тимчасових обмежень, а також закликаємо дотримуватися рекомендацій, наданих Міністерством охорони здоров’я України, які узгоджені з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо дотримання протиепідемічних заходів на період карантину.