flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшла справа стосовно військовослужбовця, обвинуваченого у вчиненні замахів на зґвалтування

31 січня 2020, 15:23

На розгляд до Комунарського районного суду м. Запоріжжя надійшло кримінальне провадження у відношенні 26-річного військовослужбовця, який обвинувачується у тому, що він 08 жовтня 2019 року вчинив умисні злочини проти статевої свободи та недоторканості. 

Так, знаходячись неподалік магазину «Ельдорадо», який розташований на привокзальній площі, підозрюваний схопив за одяг громадянку К., закрив їй рот та погрожуючи фізичною розправою примушував вступити з ним в статеві зносини, але не закінчив свій злочин, у зв’язку з тим, що злякався перехожого та втік з місця скоєння злочину.

Далі, у цей же день підозрюваний Б. знаходячись в лісосмузі неподалік вулиці Водограйна, схопив за одяг громадянку Л., закрив їй рот своєю рукою, повалив на землю, та погрожуючи фізичною розправою намагався зняти з останньої штани та примушував вступити з ним в статеві зносини, але не закінчив свій злочин через те, що потерпіла вирвалась та втекла.

Дії обвинуваченого органами досудового слідства кваліфіковано за частиною третьою статті п’ятнадцятої частиною першою статті 152 Кримінального кодексу України, як незакінчений замах на зґвалтування та частиною другою статті п’ятнадцятої частиною другою статті 152 Кримінального кодексу України, як закінчений замах на зґвалтування.

Обвинуваченому загрожує покарання від 5 до 10 років позбавлення волі.

Кримінальне провадження відбудеться під головуванням судді Михайлової А.В.

Підготовче судове засідання призначено на 12 лютого 2020 року.

 

Прес-служба

Комунарського районного суду м. Запоріжжя