flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВЕРХОВНОМУ СУДІ УКРАЇНИ НЕ ЗМОГЛИ ПОЧАТИ ЛІКВІДАЦІЙНУ ПРОЦЕДУРУ

21 грудня 2017, 13:17

Верховний Суд України не зміг ухвалити рішення про припинення діяльності та свою ліквідацію через відсутність кворуму. Про це повідомляє УНН  з посиланням на в. о. голови ВСУ Василя Гуменюка.

"Сьогодні ми планували провести Пленум про припинення діяльності та ліквідації Верховного суду України у встановленому законом порядку... Але так сталося, що один із колег не з'явився. У нас немає кворуму. Якщо немає кворуму, ми не можемо розпочати засідання Пленуму Верховного суду України. Тому це засідання буде проведено дещо пізніше, коли ми відшукаємо кворум", - сказав в.о. голови ВСУ.

У той же час, він не уточнив, коли може відбутися наступний Пленум Верховного суду України, на якому буде розглядатися питання про ліквідацію суду. Але Пленум, на його думку, не відбудеться, швидше за все, до кінця року.

Нагадаємо, що 15 грудня припинили свою діяльність Верховний Суд України, Вищий адміністративний суд, Вищий господарський суд і Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ, а розпочав роботу новий Верховний Суд.