flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Викрадення телефонних кабелів ПАТ «Укртелеком»

11 грудня 2017, 18:27

11 грудня 2017 року слідчими суддями Комунарського районного суду м. Запоріжжя розглянуто два клопотання слідчих про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою громадянину К., раніше неодноразово судимому за різні види злочинів, та громадянину П., який раніше не судимий.

Вищевказані громадяни підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 185 КК України (кваліфікується як закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена за попередньою змовою групою осіб, під час якого особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі).

09 грудня  2017 року громадяни К. та П. за допомогою заздалегідь заготовленого розкладного ножа зрізали один кінець телефонного кабелю, який належить ПАТ «Укртелеком», з метою подальшого його викрадення.

Після чого, реалізовуючи свій злочинний умисел, громадяни К. та П., пройшли до іншого каналізаційного люку та аналогічним способом здійснили зріз другого кінця телефонного кабелю.

Однак, у зв’язку з тим, що до служби «102» надійшов виклик від оператору «Укртелеком», про спрацювання сигналізації, в ході відпрацювання даного виклику, помітили злочинні дії громадян К. та П., які були затримані на безпосередньому місці вчинення злочину.

Громадянину К. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, громадянину П. обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

Прес-секретар

Комунарського районного суду м. Запоріжжя