flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорення актуальних питань щодо дій судді у кризових ситуаціях

29 листопада 2017, 10:59

28 листопада 2017 року  Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України за сприяння Асоціації розвитку суддівського самоврядування України в приміщенні Апеляційного суду Запорізької області проведено семінар на тему: “Актуальні проблеми забезпечення права на справедливий суд та алгоритми дій судді у кризових ситуаціях”.

У даному заході від Комунарського районного суду м. Запоріжжя взяли участь судді Марія Дмитрієва, Анна Михайлова та Сергій Тучков.

Семінар відкрили директор регіонального відділення, суддя у відставці, кандидат юридичних наук Володимир Поплавський та голова Апеляційного суду Запорізької області Валерій Бєлка.

 

Судді-викладачі Ленінського районного суду м. Дніпра Дмитро Мовчан  та Максим Таус продемонстрували слухачам інтерактивні міні-лекції з використанням презентації Power Point щодо аналізу ситуацій зловживання процесуальними правами у кримінальному, цивільному й адміністративному судочинстві та надали корисні рекомендації суддям щодо запобігання зриву судових засідань.

 

Доцент кафедри загальної психології та патопсихології Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидат психологічних наук Аліна Бунас провела інтерактивну лекцію на тему «Позапроцесуальний тиск на суд як деструктивний виклик правовій державі. Протидія тиску на суд: сучасна практика та алгоритм дій».

 

  

 

 Після закінчення заходу усім слухачам було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.