flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дев*ять років позбавлення волі за нанесення тілесних ушкоджень, які спричинили смерть потерпілого

28 листопада 2017, 10:25

27 листопада 2017 року Комунарським районним судом м. Запоріжжя винесено вирок відносно громадян Ч. та Б. за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Так, 31 березня 2016 року громадяни Ч. та Б., діючи за попередньою згодою між собою, маючи умисел на спричинення тілесних ушкоджень, у стані алкогольного сп’яніння, користуючись надуманими мотивами, на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків із громадянином Б., хаотично нанесли йому численні удари руками та ногами по різним частинам тіла переважно в область голови.

Від цих ударів потерпілому Б. було спричинено тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя, що перебувають у прямому причинному зв’язку з настанням смерті.

Після нанесення тілесних ушкоджень, вищевказані особи, взявши за руки та ноги потерпілого, витягли його з приміщення будинку на вулицю, та протягнувши спиною по землі, поклали на землю без свідомості, після чого повернулись до свого помешкання та лягли спати.

Наступного дня свідок виявив потерпілого Б., викликав швидку медичну допомогу, яка доставила потерпілого до лікарні, де останній помер, не приходячи у свідомість.

Громадян Ч. та Б. визнано винуватими у пред*явленому обвинуваченні  та призначено покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі кожному.