flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення кваліфікації помічників суддів та консультантів місцевих загальних та апеляційних судів.

13 листопада 2017, 12:01

6–10 листопада 2017 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України провело підготовку помічників суддів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів.

Разом із помічниками та консультантами Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей участь у заході взяла помічник судді Комунарського районного суду м. Запоріжжя Анна Славна.

Програма підготовки була насиченою та змістовною із застосуванням новітніх інтерактивних методів навчання.

Підготовку помічників та консультантів проводили судді Максим Таус, Олександр Бульба, Тамара Юрлагіна, Марина Власенко,  Оксана Ярешко,  Сергій Федоріщев,  суддя у відставці Галина Маймур.

У ході підготовки слухачами було вивчено положення Закону України «Про судоустрій і статус суддів», правові позиції Європейського суду з прав людини, викладені в рішеннях ЄСПЛ, які набули статусу остаточних, положення Закону України “Про судовий збір”.

Також увагу було приділено розгляду питань професійної етики працівників апарату суду, психології діяльності працівника апарату суду, питань щодо функціональних обов’язків помічника судді і посадових обов’язків консультантів та питань щодо трудової дисципліни та заходів її забезпечення.

Окрім того, помічники взяли участь у тренінгу на тему: “Написання судових рішень у цивільному і кримінальному судочинстві. Роль помічника судді у сприянні здійсненню правосуддя”.

Після закінчення підготовки було проведено вручення слухачам Сертифікатів Національної школи суддів України.