flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд притягнув до адміністративної відповідальності чоловіка, який вчинив домашнє насилля по відношенню до рідної матері

30 січня 2020, 15:32

Комунарський районний суд м. Запоріжжя притягнув до адміністративної відповідальності 38-річного чоловіка, який у стані алкогольного сп’яніння вчинив відносно своєї матері насильство.

Дії чоловіка кваліфіковано за частиною першою статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (вчинення домашнього насильства).

Дослідивши докази, суд дійшов до висновку, що вина громадянина К. доведена належними чином, в його діях є склад адміністративного правопорушення, а тому наклав на нього штраф у розмірі 170 гривень.

Крім того, чоловіку доведеться сплатити судовий збір на користь держави в розмірі 420,40 гривень. 



Адміністративні правопорушення, пов’язані з домашнім насильством, становлять значну кількість з усіх справ про адміністративні правопорушення, що розглядаються Комунарським районним судом м. Запоріжжя.

В більшості випадків домашнє насильство вчиняють чоловіки, а потерпілими від правопорушення, як правило, є жінки, діти та літні члени родини.

Нажаль, у цього негативного явища є тенденція до зростання.

Так, тільки у Комунарському районі м. Запоріжжя, у 2019 році судом розглянуто 66 справ про адміністративні правопорушення передбачені статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що на 25 % більше ніж у 2018 році.

Не залишайтесь байдужими! Якщо Ви стали свідком домашнього насильства щодо своїх близьких, рідних, знайомих, звертайтеся до поліції! Ви можете врятувати чиєсь життя!

Зі списком органів і установ, які займаються питаннями допомоги особам, які постраждали від домашнього насилля можливо ознайомитись за посиланням - https://gt.zp.court.gov.ua/documents/238/542133/Kartka.pdf.