flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Постановлено вирок відносно Андрія Гречковского та Олени Бондаренко

17 вересня 2019, 15:40

На розгляді в Комунарському районному суді м. Запоріжжя перебувало кримінальне провадження відносно Гречковського А.А. та Бондаренко О.В., які обвинувачуються у вчиненні ряду злочинів у складі організованої групи.

Так, згідно обвинувального акту Гречковському А.А. було пред’явлено обвинувачення у вчиненні ним вбивства, замаху на вбивство, вимагання, а також незаконного збуту наркотичних засобів (ч. 3 ст. 15, п. 7 ч. 2 ст. 115, п. п. 7, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 189, ч. 4 ст.189, ч. 1 ст. 307 Кримінального Кодексу України).

Бондаренко О.В. було інкриміновано вчинення вимагання  в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 189 КК України).

Дослідивши та оцінивши усі надані сторонами докази, суд визнав Гречковського А.А. винним у вчиненні умисного вбивства арт-директора нічного клубу «Кроубар» та призначив йому покарання за  п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України у виді 13 років позбавлення волі.

Щодо епізоду бійки в приміщенні нічного клубу «Кроубар», який органом досудового слідства було кваліфіковано, як замах на вбивство, колегія суддів враховуючи показання потерпілого Ревчука В.Є. дійшла висновку що стороною обвинувачення не надані докази на підтвердження того, що саме Гречковський А.А. під час бійки наніс потерпілому ножове поранення.

Таким чином, колегія суддів, дійшла висновку, що дії Гречковського А.А. за цим епізодом необхідно кваліфікувати як хуліганство, тобто за ч. 1 ст. 296 КК України, тому що чоловік вчинив умисні дії, які виразилися у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю.

За ч. 1 ст. 296 КК України Гречковському А.А. призначено покарання у виді обмеження волі на строком на 3  роки.

За сукупністю злочинів шляхом поглинання менш суворого покарання більш суровим, обвинуваченому остаточно призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 13  років.

16 вересня 2019 року Гречковського А.А. звільнено з-під варти в залі суду, як особу що повністю відбула покарання, оскільки до строку призначеного покарання зараховано строк попереднього ув’язнення Гречковського А.А. з 26 листопада 2006 року до 04 липня 2007 року, а також з 21 жовтня 2013 року по 16 вересня 2019 року із розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі, відповідно до ч. 5 ст. 72 КК України (по закону «Савченко»).

За епізодами з приводу вчиненням Гречковським А.А. вимагання, незаконного збуту наркотичних засобів обвинуваченого було виправдано, у зв’язку з недоведеністю стороною обвинувачення його вини у вчиненні цих злочинів.

У відношення Бондаренко О.В. також ухвалено виправдувальний вирок через недоведеність стороною обвинувачення її вини у вчиненні злочину передбаченого ч.4 ст. 189 КК України.

 

Станом на 17.09.2019 року вирок не набув законної сили і може бути оскаржений до Запорізького апеляційного суду.

 

З текстом вироку можна ознайомитись після його опублікування в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 335/12070/14-к.

 

Прес-служба

Комунарського районного суду м. Запоріжжя