flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голів Запорізької області навчили ефективним комунікаціям

00 0000, 00:00

         16-17 березня 2017 року в м. Києві в рамках українсько-канадського проекту «Підтримка судової  реформи  в Україні» відбувся інтерактивний семінар для голів судів Запорізької області на тему «Комунікаційна діяльність голови суду при виконанні представницьких функцій». В данному заході прийняв участь голова Комунарського районного суду м. Запоріжжя – Герасименко Сергій Гаврилович.

         З Вітальними промовами  семінар відкрили голова Апеляційного суду Віктор Городовенко, ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук,  екс-голова Вищого суду провінції Онтаріо Браєн Леннокс, директор з правових та навчальних питань Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Дональд Чіассон, заступник Голови Ради  суддів  України, суддя  Житомирського апеляційного адміністративного суду Бодан Моніч.

           Голова Апеляційного суду Запорізької області Віктор Городовенко у ході семінару представив  висновок №19 Консультативної ради Європейських суддів про роль голови суду та проаналізував повноваження голови суду в Україні.

Суддя Львівського окружного адміністративного суду,  голова комітету з комунікації  Ради суддів України Олександр Сасевич зосередив увагу голів  судів на ролі, завданнях  та сферах відповідальності голови суду у спілкуванні з представниками мас-медіа.

          Про представницьку функцію та комунікацію голови суду у Канаді доповів  екс-голова Вищого  суду провінції Онтаріо Браєн Леннокс.

         У ході семінару учасники отримали нові знання щодо організації комунікаційної діяльності в суді,  оволоділи необхідними навичками встановлення ефективної комунікації в процесі взаємодії з представниками ЗМІ під час судових засідань із врахуванням ст.11 Закону України «Про судоустрій  і  статус суддів», опанували  у  ході практичних занять навички спілкування під час інтерв’ю та брифінгів.

         Крім цього,  у ході   семінару суддя Львівського окружного адміністративного суду, голова Комітету з комунікації Ради суддів України Олександр Сасевич  та голова  Новимиколаївського районного суду Антон  Шиш надали  інтерв’ю  журналістам каналу «Еспресо ТВ.     

   По закінченню семінару усі учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.