flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Коментар щодо вироку Комунарського районного суду м. Запоріжжя

08 червня 2023, 14:24

Коментар щодо вироку Комунарського районного суду м. Запоріжжя

відносно Бондаря Д.С., обвинуваченого у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286 КК України

 

 

До уваги громадськості та представників ЗМІ!

 

У провадженні Комунарського районного суду м. Запоріжжя перебувало кримінальне провадження за обвинуваченням Бондаря Д.С. у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.3 ст. 286 КК України, а саме: порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили загибель кількох осіб.

В судовому засіданні 11 травня 2023 року суду було подано угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором, яка відповідно до вимог ч.4 ст. 469 КПК України отримала письмову згоду на укладання угоди про визнання винуватості від усіх потерпілих та їх представників, та обвинуваченим  Бондарем Д.С.

Вказаною угодою сторонами провадження (прокурором та обвинуваченим) було узгоджено покарання за ч.3 ст.286 КК України, а саме: позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки з іспитовим строком 3 роки та покладенням на обвинуваченого певних обов’язків.

При укладанні угоди прокурором було враховано щире каяття обвинуваченого та добровільне відшкодування ним завданого збитку всім потерпілим на стадії досудового розслідування, а також отримано письмову згоду на укладання угоди про визнання винуватості від усіх потерпілих.

Відповідно до вимог ст. 474 КПК України, суд, перевіривши угоду на відповідність вимогам вказаного Кодексу, затвердив вказану угоду та вироком призначив узгоджену сторонами (прокурором та обвинуваченим) вид та міру покарання.

На цей час вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

З повним текстом вироку можна ознайомитися на сайті Єдиного держаного реєстру судових рішень за посиланням https://reyestr.court.gov.ua/Review/110815142.