flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Депутатці Приморської міської ради обвинуваченій у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

19 липня 2022, 10:52

На розгляді в Комунарському районному суді м. Запоріжжя перебуває кримінальне провадження  за частиною другою статті 15 частиною другою статті 111частиною другою статті 15 частиною п’ятою статті 111-1 Кримінального кодексу України.

Органом досудового розслідування, депутатка Приморської міської ради Бердянського району Запорізької області, обвинувачується у вчиненні замаху на скоєння державної зради та замаху на здійснення колабораційної діяльності.

18 липня 2022 року, у підготовчому судовому засіданні, прокурором заявлено клопотання про продовження обвинуваченій запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, у зв’язку з тим, що ризики, передбачені статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України, які були підставою для обрання цього запобіжного заходу раніше продовжують існувати.

Обвинувачена та її захисники заперечували проти задоволення зазначеного клопотання та просили суд скасувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або змінити його на більш м’який.

Колегія суддів розглянувши заявлені клопотання, враховуючи особу обвинуваченої, тяжкість інкримінованих їй кримінальних правопорушень, прийшла до висновку, що більш м`які запобіжні заходи не зможуть ефективно запобігти вказаним прокурором ризикам, а тому постановила ухвалу якою задовольнила клопотання прокурора.

У задоволенні клопотання обвинуваченої про заміну запобіжного заходу на більш м’який, а також клопотання захисника обвинуваченої запобіжного заходу у вигляді  тримання під вартою колегією суддів було відмовлено.

Підготовче судове засідання за клопотанням захисника обвинуваченої відкладено на 05 вересня 2022 року.

 

Пресслужба

Комунарського районного суду м. Запоріжжя