flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Коментар до ухвали слідчого судді про відмову у застосуванні запобіжного заходу у виді тримання під вартою до Григоренка Ю.Д.

08 липня 2022, 18:52

До уваги громадськості та представників ЗМІ!

 

06 липня 2022 року слідчий СВ ВП № 4 Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області звернувся до слідчого судді Комунарського районного суду м. Запоріжжя з клопотанням, погодженим прокурором Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя, про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою до Григоренка Ю.Д., підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я потерпілого).

В мережі Інтернет та засобах ЗМІ неодноразово висвітлювалася інформація стосовно Григоренка Ю.Д., більш відомого як «Григора», у зв’язку з чим вказана справа набула суспільного резонансу.

З огляду на викладене, прес-служба Комунарського районного суду м.Запоріжжя вважає за необхідне надати відповідне роз’яснення.

7 липня 2022 року відбувся судовий розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою до Григоренка Ю.Д.

За результатами розгляду слідчим суддею Комунарського районного суду м. Запоріжжя у задоволенні вказаного клопотання слідчого СВ ВП № 4 Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області відмовлено.

Підставою відмови у задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою до Григоренка Ю.Д., на думку слідчого судді, стало порушення норм кримінально – процесуального законодавства з боку органів досудового розслідування в частині належного вручення повідомлення про підозру.

З повним текстом ухвали можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за посиланням - https://reyestr.court.gov.ua/Review/105151905.

Прес-служба Комунарського районного суду м. Запоріжжя наголошує на тому, що суди зацікавлені в тому, щоб громадськість розуміла суть та підстави прийнятих рішень, зокрема, у справах, які набули суспільного резонансу. А тому наша прес-служба завжди відкрита до спілкування та готова надати роз’яснення з будь-яких питань, пов’язаних з діяльністю суду.