flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо режиму роботи суду в умовах воєнного стану

17 червня 2022, 15:04

Шановні учасники справ та відвідувачі суду!

 

Комунарський районний суд м. Запоріжжя повідомляє, що у зв’язку зі збройною агресією проти України та введенням в Україні воєнного стану з метою збереження життя та здоров’я учасників справ, відвідувачів суду та працівників суду з 24 лютого 2022 року в Комунарському районному суді м. Запоріжжя встановлено особливий режим роботи в умовах воєнного стану, зокрема, тимчасово зупинено розгляд справ до усунення обставин, які зумовлюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці учасників справ, відвідувачів суду та працівників суду в умовах збройної агресії проти України, крім здійснення невідкладних дій щодо вирішення питань, пов’язаних з обранням та продовженням запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, розгляду слідчими суддями клопотань правоохоронних органів, а також вирішення інших невідкладних питань.

 

05 травня 2022 року до особливого режиму роботи Комунарського районного суду м.Запоріжжя в умовах воєнного стану внесено зміни, зокрема, відновлено розгляд справ:

- у яких учасники судового процесу звернулися до суду із заявами про розгляд справ та/або не заперечують проти їх розгляду в умовах воєнного стану;

- які розглядаються без виклику учасників судового процесу;

- у яких учасники судового процесу належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справ.

 

Під час організації роботи суду та суддів, проведення судових засідань в умовах воєнного стану визначено, що пріоритетним завданням є забезпечення безпеки та збереження життя і здоров’я відвідувачів суду, працівників апарату суду, суддів. Пропуск відвідувачів до приміщення суду обмежено. Пропуск до приміщення суду учасників судового процесу здійснюється для участі в судових засіданнях або з метою вчинення інших дій, пов’язаних з розглядом справ у суді, та у разі необхідності звернення до канцелярії суду.

 

Канцелярія суду здійснює прийом вхідної кореспонденції протягом робочого часу відповідно до графіку роботи суду.

 

Рекомендуємо учасникам судового процесу за можливості утриматись від відвідування суду, процесуальні права та обов’язки реалізовувати з використанням засобів електронного зв’язку (підсистем «Електронний кабінет» та «Електронний суд», підсистеми відеоконференцзв’язку, офіційної електронної пошти суду), у заявах та клопотаннях зазначати особисту адресу електронної пошти для забезпечення можливості надсилання копій судових рішень та відповідей на невідкладні заяви та клопотання в електронному вигляді, а також номери засобів телефонного зв’язку.

  

Телефон канцелярії суду для отримання додаткової інформації – 096-699-78-85.

 

Режим роботи суду може бути змінений з урахуванням об’єктивних обставин загострення збройної агресії (у тому числі ведення бойових дій) на адміністративно-територіальній одиниці місця розташування суду!

 

Керівництво суду