flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у зґвалтуванні 6-річної дівчинки взято під варту

05 листопада 2021, 16:06

05 листопада 2021 року слідчий суддя Комунарського районного суду міста Запоріжжя розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно 35-річного чоловіка, який підозрюється у вчиненні зґвалтування.

Як встановлено слідством, підозрюваний громадянин Б., 02.11.2021 року, знаходячись у квартирі одного із житлових будинків по вулиці Північнокільцевій в місті Запоріжжя, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння та настання суспільно-небезпечних наслідків, діючи умисно, усвідомлюючи, що перед ним малолітня дитина 2015 року народження, незважаючи на її безпорадний стан внаслідок малолітства, силоміць зняв спідню білизну потерпілої та з використанням пальців рук, здійснив проникнення у її тіло, спричинивши останній тілесні пошкодження.

Органами досудового слідства дії підозрюваного кваліфіковано за частиною четвертою статті 152 Кримінального кодексу України, як вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із вагінальним та анальним проникненням в тіло іншої особи з використанням будь-якого іншого предмета, без добровільної згоди потерпілої особи (зґвалтування), вчинені щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди.

За санкцією цієї статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Слідчий та прокурор в судовому засіданні підтримали клопотання з підстав, викладених у ньому.

Підозрюваний та його захисник заперечували проти застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Просили застосувати більш м’який запобіжний захід - домашній арешт. Підозрюваний заявив, що його оговорюють і він не вчиняв інкримінованого йому злочину.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що органом досудового слідства надані вагомі докази на підтвердження наявності обґрунтованої підозри у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення, тому задовольнив клопотання слідчого та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 02 січня 2022 року.

 

Прес-служба

Комунарського районного суду м. Запоріжжя