flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На суддю Комунарського районного суду м. Запоріжжя здійснено тиск з боку обвинуваченого

03 лютого 2021, 09:20

У провадженні колегії суддів Комунарського районного суду м. Запоріжжя під головуванням судді Дмитрієвої М.М. перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина А. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257, ч. 4 ст. 189, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 289, ч. 1 ст. 353 КК України, громадянина А. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 353 КК України та громадянина Х. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289. ч. 3 ст. 28. ч. 1 ст. 353 КК України.

25 січня 2021 року у даному кримінальному провадженні обвинуваченим А. було заявлено відвід судді Дмитрієвій М.М., з підстав того, що остання нібито сказала його адвокату від послуг якого він надалі відмовився, що вона має намір ухвалити у цій справі найсуворіший вирок та призначити обвинуваченим покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Ухвалою суду вказаний відвід залишено без задоволення.

Після судового засідання обвинуваченим А. у присутності секретаря судового засідання, в приміщенні суду, було повідомлено про те, що суддя пожалкує про своє рішення,

Пізніше, у цей же день, обвинувачений був помічний на стоянці суду за ідентифікацією автомобілів.

28 січня 2021 року, у вечірній час доби, суддя Дмитрієва М.М., керуючи власним автомобілем, рухалась у м. Запоріжжі по пр. Соборному, зі сторони зупинки громадського транспорту «вул. Гагаріна» у напрямку пл. Пушкіна.

Несподівано, перед її транспортним засобом виїхав автомобіль «ВАЗ» та почав вчиняти небезпечні маневри, створюючи аварійну обстановку з метою здійснення зіткнення.

Об’їхавши вказаний автомобіль, суддя продовжила свій рух, але через декілька хвилин відчула удар у задню частину свого автомобіля. Зупинившись, вона побачила, що зіткнення сталось саме із тим автомобілем «ВАЗ», водій якого за кілька хвилин до цього створював для неї аварійну обстановку.

Після приїзду на місце ДТП працівників поліції було встановлено, що автомобілем «ВАЗ» керував громадянин А., який є обвинуваченим у кримінальному провадженню, що розглядається колегією суддів під головуванням судді Дмитрієвої М.М. та який заявив їй відвід.

Дії обвинуваченого А., у своїй сукупності, суддя розцінює як втручання у свою діяльність у зв’язку з розглядом нею кримінальної справи, а тому суддя Дмитрієва М.М. звернулась до Вищої ради правосуддя та Генеральної прокуратури із повідомленням про втручання у її діяльність.

 

 

 

Прес-служба

Комунарського районного суду м. Запоріжжя