flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відповідальності притягнуто жінку, неповнолітня донька якої потрапила до лікарні з алкогольним отруєнням

21 грудня 2020, 14:00

Комунарський районний суд м. Запоріжжя розглянув матеріал про адміністративне правопорушення передбачене частиною першою статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

За обставинами справи, громадянка Д. ухилилась від виконання своїх батьківських обов’язків по вихованню своєї малолітньої доньки 2006 р.н., внаслідок чого та розпивала алкогольні напої і була доставлена до лікарні з алкогольним отруєнням.

В судовому засіданні матір дитини не заперечувала відносно вищевикладених обставин, вину у вчиненні правопорушення визнала.

Згідно із судовим рішенням громадянину Д. визнано винною у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною першою статті 184 КУпАП.

При накладенні адміністративного стягнення суд врахував характер скоєного правопорушення, дані про особу жінки, ступінь її вини у вчиненому правопорушенні, відсутність тяжких наслідків та дійшов висновку, що останній необхідно призначити адміністративне стягнення у вигляді попередження.

Також, правопорушниці доведеться сплатити на користь держави судовий збір у розмірі 420,40 гривень.

 

Прес-служба

Комунарського районного суду м. Запоріжжя