flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Злочинця, який приставав до дітей у ліфті, засуджено до позбавлення волі на 6 років

19 травня 2020, 09:55

Комунарський районний суд м. Запоріжжя ухвалив вирок, яким визнав 30-річного чоловіка винним у вчиненні хуліганства та сексуального насильства стосовно неповнолітніх осіб.

Як встановив суд, 21 січня 2019 обвинувачений зайшов до ліфта багатоповерхівки слідом за 11-річною дівчинкою, яка поверталась зі школи. Нападник зупинив ліфт між третім і четвертим поверхами, витягнув ніж і сказав не шуміти, бо він проведе її огляд. Потерпіла перебуваючи у шоковому стані почала плакати і останній розблокував двері ліфту та покинув місце вчинення злочину.

Наступного дня обвинувачений вчинив аналогічне з 14-річним школярем. Також зайшовши до ліфту та зупинивши його, обвинувачений дістав ніж та погрожуючи ним хлопцю, розтибнув штани останнього та торкався його геніталій. Через хвилину до під’їзду хтось зайшов і обвинувачений злякавшись покинув місце вчинення злочину.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за частиною третьою статті 153 та частиною першою статті  296 Кримінального Кодексу України.

У ході судового розгляду обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих йому злочинів не визнав та відмовився давати показання.

Потерпілі в судовому засіданні підтвердили, що саме цей чоловік напав на них. Хлопець впізнав обвинуваченого за рисами обличчя, а дівчинка – за голосом.

Проаналізувавши досліджені у справі докази, суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень.

При призначенні покарання суд врахував ступінь тяжкості вчиненого, особу винного, наявність обтяжуючої покарання обставини - вчинення злочину щодо малолітньої особи, а також відсутність пом’якшуючих покарання обставин та за сукупністю злочинів призначив чоловіку покарання у виді 6 років позбавлення волі.

 

Станом на 20 травня 2020 року вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

 

З текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням - http://reestr.court.gov.ua/Review/89199169.

 

Прес-служба 

Комунарського районного суду м. Запоріжжя