flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колишнього військовослужбовця засуджено за перевищення службових повноважень

03 лютого 2020, 16:11

Комунарський районний суд м. Запоріжжя ухвалив вирок, яким визнав 22-річного чоловіка винним у застосуванні під час проходження строкової військової служби, в умовах особливого періоду, насильства щодо підлеглого.

Як встановив суд, 01 лютого 2019 року, знаходячись в розташуванні однієї з військових частин, що дислокується у м. Запоріжжя, обвинувачений, перебуваючи в добовому наряді в якості чергового по роті, будучи обуреним поведінкою підлеглого днювального солдата, пред’явив останньому претензії щодо неналежного підтримання чистоти в приміщенні роти та наніс йому удари в грудну клітину, внаслідок чого спричини останньому перелам ребра.

Правоохоронці кваліфікували дії обвинуваченого за частиною четвертою статті 426-1 185 Кримінального кодексу України, як застосування насильства щодо підлеглого, вчинене в умовах особливого період, крім воєнного стану.

У ході судового розгляду обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованому йому злочину визнав повністю та щиро розкаявся.

Потерпілий в судовому засіданні зазначив, що претензій до обвинуваченого не має, просить його суворо не карати та обрати покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Проаналізувавши досліджені у справі докази та оцінивши їх у сукупності, суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення та призначив чоловіку покарання у виді 5 років позбавлення волі.

З урахуванням відомостей про особу обвинуваченого, відношення самого обвинуваченого до скоєного, беручи до уваги наявність обставин, які пом'якшують покарання, відсутність обставин, які обтяжують покарання, враховуючи тяжкість вчиненого ним злочину, а також думку потерпілого, суд на підставі статті 75 Кримінального кодексу України звільнив обвинуваченого від відбування призначеного покарання з іспитовим строком в 3 роки, за умови, що він впродовж цього строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього судом обов`язки.

 

Станом на 03 лютого 2020 року вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

З текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням - http://reyestr.court.gov.ua/Review/87201035.

 

Прес-служба 

Комунарського районного суду м. Запоріжжя