flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у вчиненні замаху на вбивство Анжеліки Бєлової продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

22 січня 2020, 15:16

Слідчий суддя Комунарського районного суду міста Запоріжжя розглянув клопотання слідчого про продовження строку тримання під вартою відносно 40-річного мешканця міста, який підозрюється у вчинені замаху на умисне вбивство.

Як встановлено слідством, підозрюваний, 24 жовтня 2019 року, знаходячись у під’їзді одного з житлових будинків по вулиці Європейська, маючи умисел, направлений на умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, наніс 24-річній жінці, за допомогою колючо-ріжучого предмета, не менше двох ударів, спричинивши останній тілесні ушкодження, тобто виконав усі дії, які вважав необхідними для заподіяння смерті жінки та втік з місця вчинення злочину, але не довів свій умисел до кінця з причин, які не залежали від його волі, у зв’язку з вчасно наданою співробітниками КУ «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» ЗОР медичною допомогою.

Органами досудового слідства дії підозрюваного кваліфіковано за частиною другою статті п’ятнадцятої, частиною першою статті сто п’ятнадцятої Кримінального кодексу України, як закінчений замах на вбивство.

За санкцією цієї статті передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк  від 10 до 15 років .

Прокурор в судовому засіданні стверджував, що вжиття більш м’яких запобіжних заходів, що передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України, є недостатньою мірою для підозрюваного з огляду на обставини скоєного та ризики, які існують.

Підозрюваний заперечував вказаного клопотання, пояснивши, що не вчиняв кримінальне правопорушення, у якому він підозрюється, а відтак не вбачає підстав для продовження йому строку тримання під вартою.

За наслідками судового засідання, слідчий суддя дійшов висновку, що вагомість наявних доказів про вчинення підозрюваним кримінального правопорушення, підвищена суспільна небезпечність кримінального правопорушення, у вчиненні якого підозрюється громадянин П., дані про особу підозрюваного, дають підстави для висновку, що він може переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду, знищити, сховати або спотворити будь - яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконно впливати на потерпілу у цьому кримінальному провадженні або вчинити інше кримінальне правопорушення.

На підставі цього, суд задовольнив клопотання слідчого та продовжив строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваного громадянина П. строком до 20 березня 2020 року.

 

Прес-служба

Комунарського районного суду м. Запоріжжя