flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Комунарського районного суду м. Запоріжжя Тучков С.С. прийняв участь у навчальному візиті групи українських суддів до Гааги

13 грудня 2023, 15:34

20 листопада 2023 року відбувся п’ятиденний навчальний візит групи українських суддів до міста Гааги (Нідерланди), організований за сприяння Проєкту MATRA-Україна “Зміцнення спроможності України розслідувати та переслідувати міжнародні злочини”, який реалізується Інститутом Ассера у співпраці з Global Rights Compliance. Делегацію очолив ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук. У складі делегації українських суддів перебував суддя Комунарського районного суду м. Запоріжжя – Тучков С.С.

Програма візиту складалася з вiдвiдування Мiжнародного кримiнального суду,  Міжнародної Комісії з питань зниклих безвісти осіб (ICMP), Спеціалізованих палат Косово, зустрічей з представниками Міністерства юстиції та безпеки Нідерландів, Окружного суду Гааги.

Під час обговорення судді акцентували увагу на важливості розвитку та вдосконаленні правових стандартів в Україні відповідно до європейських.

Також задля обмiну досвiдом українські судді взяли участь у тематичних сесіях щодо: підготовки рішень суду в справах про міжнародні злочини; процесів над колаборантами; забезпечення справедливості судових розглядів; презентацiї представників Окружного суду Гааги з питань щодо роботи з потерпілими та свідками; режимів відповідальності (зокрема відповідальність командування).

Цей візит став кроком до поглиблення співпраці та побудови ефективних механізмів для забезпечення правової стабільності та вищого рівня довіри до судової системи в Україні.

Учасники висловили впевненість у важливості навчання та взаємного обміну найкращими практиками для зміцнення ролі судової влади на шляху до побудови правової держави.