flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЗАСУДЖЕНО ЗА СКОЄННЯ ВОЄННОГО ЗЛОЧИНУ!

22 листопада 2023, 16:51

ЗАСУДЖЕНО ЗА СКОЄННЯ ВОЄННОГО ЗЛОЧИНУ!

 

22.11.2023 Комунарський районний суд м. Запоріжжя визнав винним та призначив покарання громадянину рф, військовослужбовцю збройних сил рф за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України, а саме: за порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами (Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року; Міжнародної конвенції про захист усіх осіб від насильницьких зникнень від 20 грудня 2006 року), згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, вчинених за попередньою змовою групою осіб, а також віддання наказу про вчинення таких дій.

 

Розгляд справи здійснювався у закритому судовому засіданні, у зв’язку із відповідним клопотанням потерпілого, яке було задоволено судом.

 

Судовий розгляд у межах даного кримінального провадження здійснювався за відсутності обвинуваченого (in absentia), за участю захисника, якого було призначено державою.

 

Винуватість обвинуваченого визнано судом доведеною на підставі сукупності досліджених судом доказів.

Будь-яких порушень процесуального закону під час здійснення досудового розслідування, які були б підставою для визнання доказів неналежними чи не допустимими, судом не виявлено.

 

Суд призначив обвинуваченому максимальне покарання, передбачене санкцією ч.1 ст.438 КК України, у виді позбавлення волі на строк 12 років.

Водночас, цей вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

 

Пресслужба суду