flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному, який вчинив розбійний напад на пенсіонера в під’їзді будинку

29 квітня 2020, 15:24

Слідчий суддя Комунарського районного суду міста Запоріжжя розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно 47-річного чоловіка, який підозрюється у вчинені розбійного нападу на пенсіонера.

Як встановлено слідством, підозрюваний громадянин І., за попередньою змовою з громадянином К., 11 квітня 2020 року, знаходячись в під’їзді одного з багатоквартирних будинків, що розташований по вулиці Водогрійній у м. Запоріжжі, здійснив напад на пенсіонера, а саме обхопив останнього ззаду за шию в результаті чого той втратив свідомість, після чого разом зі спільником, скориставшись безпораднім станом потерпілого, викрали з його кишені грошові кошти в сумі 170 гривень, після чого покинули  місце вчинення злочину.

Органами досудового слідства дії підозрюваного кваліфіковано за частиною другою статті 187  Кримінального кодексу України, як розбій.

За санкцією цієї статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна.

Прокурор в судовому засіданні стверджував, що вжиття більш м’яких запобіжних заходів, що передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України, є недостатньою мірою для підозрюваного з огляду на обставини скоєного та ризики, які існують.

Підозрюваний заперечував проти вказаного клопотання та зазначив, що винним себе не вважає.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що органом досудового слідства надані вагомі докази на підтвердження наявності обґрунтованої підозри у вчиненні громадянином  І. інкримінованого кримінального правопорушення, а тому врахувавши особу підозрюваного, тяжкість покарання за вчинене кримінальне правопорушення, задовольнив клопотання  у повному обсязі та застосував до чоловіка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 червня 2020 року.

 

 

Прес-служба

Комунарського районного суду м. Запоріжжя