flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

3 роки позбавлення волі – таке покарання призначив суд чоловіку, який вчинив серію крадіжок

21 січня 2020, 17:32

Комунарський районний суд м. Запоріжжя ухвалив вирок, яким визнав раніше багаторазово судимого 34-річного чоловіка винним у вчиненні серії крадіжок в період з жовтня 2018 року по квітень 2019 року.

Як встановив суд, у жовтні 2018 року та у квітні 2019 року, обвинувачений з території залізничного вокзалу «Запоріжжя-1», шляхом вільного доступу викрав сумки у громадян Л. та Ф., у жовтні та листопаді 2018 року, а також у січні 2019 року на автовокзалі викрав з автобусів, які здійснюють міжміські перевезення майно громадян С., Ш. та П.

У березні та квітні 2019 року вчинив ще дві крадіжки - телефонів з приміщення «Drink cafe» та з парку ім. «Ю. Гагаріна».

Всього протиправними діями обвинуваченого було спричинено майнову шкоду на загальну суму 38 273 грн.

Дії обвинуваченого правоохоронці кваліфікували за частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України, як таємне викрадення чужого майна, (крадіжка), вчинене повторно.

У ході судового розгляду обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих йому злочинів визнав повністю та щиро розкаявся.

Суд розглянувши матеріали кримінального провадження, дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченого.

Призначаючи покарання, судом враховано, що обвинувачений вчинив сім епізодів умисного злочину середньої тяжкості, раніше неодноразово був засуджений за вчинення, в тому числі за скоєння тяжких корисливих злочинів, звільнявся від відбування призначеного покарання з випробуванням та умовно-достроково, неодноразово відбував покарання в місцях позбавлення волі.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку, що покарання з випробуванням не досягне своєї мети - виправлення обвинуваченого та запобігання вчиненню ним нових злочинів, у зв’язку з чим призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі.

 

Станом на 21 січня 2020 року вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

 

З текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером 333/6022/18.

 

Прес-служба 

Комунарського районного суду м. Запоріжжя