flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комунарський районний суд просить ЗМІ утриматися від поширення заяви голови «Запорізької моніторингової групи правоохоронних відомств» В. Горбачова як безпідставної

16 січня 2020, 15:26

Головою «Запорізької моніторингової групи правоохоронних відомств» Валер’яном Горбачовим на веб-сторніці https://site.ua/valerjan.gorbachov/25041/ було розміщено статтю під назвою «Итоговый отчёт за 2019 год «Запорожской мониторинговой группы правоохранительных ведомств».

В подальшому, 13 січня 2020 року, зазначена стаття була поширена інтернет-виданням «Голос Запоріжжя» (https://golos.zp.ua/stati/225691/itogovyj-otchjot-za-2019-god-zaporozhskoj-monitoringovoj-gruppy-pravoohranitelnyh-vedomstv?fbclid=IwAR2qvWPYdla-sgaxeBKvVBj5f7BHb4uJ4P1fyE9nmFaSS73QVRs3t-t13ZA).

У зазначеній публікації автор звинувачує одного з суддів у відставці в корумпованості, а також стверджує про нібито наявну достатню інформацію щодо ухвалення іншими суддями Комунарського районного суду м. Запоріжжя неправосудних рішень.

Вважаємо, що зміст зазначеної статті може мати наслідки формування у свідомості громадян негативної думки про діяльність суду та авторитету суддів, що неприпустимо з огляду на конституційні гарантії незалежності суддів.

Повідомляємо, що жоден суддя Комунарського районного суду м. Запоріжжя до  дисциплінарної, адміністративної та кримінальної відповідальності за постановлення завідомо неправосудних рішень або за корупційні правопорушення  не притягався.

Викладена у статті інформація є суб’єктивними судженнями автора, які скоріш за все виникли внаслідок його незгоди із прийнятими судовими рішеннями.

Комунарський районний суд м. Запоріжжя поважає свободу слова та роботу ЗМІ, та все ж, звертаємо увагу на те, що варто уникати неповноти, неточностей чи викривлень при поданні інформації, а також утримуватись від розміщення не достовірної та не об’єктивної інформації, оскільки така інформація може завдати моральної шкоди честі та гідності людини, а також підірвати авторитет суду та судової системи в цілому.

Наш суд завжди є відкритим та готовий оперативно надавати необхідну інформацію, тож закликаємо представників ЗМІ з метою отримання, підтвердження або спростування інформації звертатись до прес-служби суду.

 

Прес-служба

Комунарського районного суду м. Запоріжжя