flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хлопець розпилив у школі газ: за витівку сина відповість батько

17 грудня 2019, 15:15

Комунарський районний суд міста Запоріжжя притягнув до адміністративної відповідальності батька школяра, який застосував в школі газовий балончик.

Так, 19 вересня цього року, 13-річний син громадянина Є., знаходячись в приміщенні однієї з шкіл, що розташована в Південному мікрорайоні міста, розпилив газ з балончика в обличчя 12-річному хлопцю, чим скоїв дрібне хуліганство.

Внаслідок цієї події зі школи було евакуйовано 200 дітей, які змогли повернутись до навчання лише після провітрювання приміщення.

Оскільки підлітку не виповнилось шістнадцять років та він не може бути притягнутий до адміністративної відповідальності, протокол про адміністративне правопорушення був складений на його батька за те, що він не приділив достатньо уваги вихованню дитини.

Дії чоловіка кваліфіковано за частиною першою статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Дослідивши докази, суд дійшов до висновку, що в діях громадянина Є. дійсно міститься склад адміністративного правопорушення, а тому визнав його винним та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 850 гривень.

Крім того, чоловіку доведеться сплатити судовий збір на користь держави в розмірі 384 гривень.

Станом на 17 грудня 2019 року постанова не набула законної сили і може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції.

Повний текст постанови можна знайти в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням - http://reyestr.court.gov.ua/Review/86288202.

 

Прес-служба

Комунарського районного суду м. Запоріжжя