flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні Запорізького академічного ліцею № 23 завітали до суду на День відкритих дверей

12 грудня 2019, 14:14

11 грудня 2019 року в Комунарському районному суді м. Запоріжжя, в рамках відзначення Всеукраїнського тижня права, відбувся День відкритих дверей.

Цього разу до суду завітали учні 9 класу Запорізького академічного ліцею № 23, директор школи Володимир Майоров, а також вчитель історії та правознавства Наталія Ланько, яка за сумісництвом є присяжною нашого суду.

Захід розпочався з екскурсії приміщенням суду.

Керівник апарату суду Людмила Заїченко та прес-секретар Юлія Мухіна ознайомили гостей з порядком пропуску осіб до приміщення суду, розповіли про інформаційний стенд та веб-сторінку суду, а також про роботу канцелярії.

Під час екскурсії школярі оглянули приміщення канцелярії, кабінет одного з суддів, познайомились з атрибутами судової влади та поспілкувались з секретарем судового засідання Діаною Уляницькою та помічником судді Ольгою Коверник, які розповіли дітям про свої функціональні обов’язки.

На завершення екскурсії, гості завітали до зали судових засідань, де їх привітав голова суду Олександр Фунжий та розповів про судову систему України, роботу суддів та функціонування суду в цілому.

Далі, захід відбувався у формі модельного судового засідання з розгляду кримінального  провадження. Школярам випала можливість на собі відчути, як це бути суддею, секретарем судового засідання, прокурором та адвокатом.

За регламентом діти завчасно отримали фабулу справи та мали час, аби вивчити та дослідити всі нюанси для прийняття законного рішення.

Варто відмітити, що учасники серйозно віднеслися до поставлених перед ними задач та ґрунтовно підготувалися до інтерактивної гри.

В якості експертів дітям допомагали, аналізували хід модельного судового засідання та підбивали підсумки – суддя-спікер Роман Холод, суддя Марія Дмитрієва, адвокат Запорізької обласної колегії адвокатів Володимир Желтобрюхов та прокурор Запорізької місцевої прокуратури № 2 Олександра Журавльова.

Своїм заходом ми намагались не тільки ознайомити дітей із процесом проведення судового засідання, а і донести два важливих меседжа: про обов’язковість повернення знайдених речей та розшук їх власника, а також про недопустимість ведення суду та правоохоронних органів в оману, шляхом дачі неправдивих показань.

«Бути суддею – важко!»  - такий висновок зробили учні.

Дякуємо дітям за активну участь, результативну співпрацю, керівництву школи і вчителям у сприянні підвищенню рівня правової культури серед молоді, а колегам з прокуратури і адвокатури за сприяння підвищення довіри до правосуддя.

 

 

 

 

Прес-служба

Комунарського районного суду м. Запоріжжя