flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За вчинення психологічного насилля проти матері чоловіку призначено покарання у виді громадських робіт

04 грудня 2019, 15:56

Комунарський районний суд м. Запоріжжя притягнув до адміністративної відповідальності 36-річного мешканця міста, за вчинення психологічного домашнього насилля відносно його матері. Правопорушнику призначено покарання у виді 30 годин громадських робіт та стягнуто з нього на користь держави судовий збір в розмірі 384,20 гривень.

Як встановлено судом, 11 листопада 2019 року, громадянин К., знаходячись за місцем свого мешкання, нецензурно висловлювався в сторону своєї матері.

Дії чоловіка кваліфіковано за частиною першою статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У судовому засіданні чоловік визнав свою вину та щиро розкаявся.

Дослідивши докази, суд дійшов до висновку, що вина громадянин К. доведена належними доказами, в його діях вбачається склад адміністративного правопорушення.

При призначенні покарання судом враховано характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан та обставину, що пом’якшує відповідальність, а саме щире розкаяння винного.

«На підставі вищевикладеного, вважаю, що слід піддати правопорушника адміністративному стягненню у вигляді тридцяти годин громадських робіт» - зазначив суддя у постанові.

 

Станом на 04.12.2019 року постанова не набула законної сили і може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції.

 

Повний текст постанови можна знайти за номером справи 333/6876/19 в Єдиному державному реєстрі судових рішень - http://reyestr.court.gov.ua

 

Прес-служба

Комунарського районного суду м. Запоріжжя