flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Громадянина, який розбив скло у маршрутному таксі, притягнуто до адміністративної відповідальності

20 листопада 2019, 15:49

Комунарський районний суд м. Запоріжжя визнав винним 38-річного жителя міста у вчиненні дрібного хуліганства та застосував до нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 51 гривні.

Правопорушнику також доведеться сплатити судовий збір на користь держави в розмірі 384 гривень.

Як зазначено в постанові суду, у денний час доби, 06 жовтня 2019 року, громадянин Л., знаходячись неподалік будинку № 12 по вул. Чумаченка у м. Запоріжжі, з метою явної неповаги до суспільства, кинув скляну пляшку в автомобіль марки «Mercedes-Benz»,в результаті чого розбив скло його правої задньої двері.

В судовому засіданні правопорушник свою вину визнав та пояснив, що він перебував у маршрутному таксі. Під час поїздки у нього виник конфлікт з пасажирами, внаслідок чого він пляшкою розбив скло в автомобілі, у зв’язку з чим, його висадили.    

Дослідивши докази, суд дійшов до висновку, що вина чоловіка доведена належними доказами, в його діях вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 173 КУпАП, у зв’язку з чим його притягнуто до адміністративної відповідальності та призначено покарання у виді штрафу в розмірі передбаченому санкцією статті.

 

Станом на 20.11.2019 року постанова не набула законної сили і може бути оскаржена до апеляційної інстанції.

 

Прес-служба

Комунарського районного суду м. Запоріжжя