flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У кримінальному провадженні відносно подружжя, яке хотіло продати свою малолітню дитину призначено підготовче судове засідання

21 листопада 2019, 11:18

На повторний розгляд до Комунарського районного суду м. Запоріжжя надійшло кримінальне провадження у відношенні подружжя, яке обвинувачується у тому, що в липні 2017 року за 5000 доларів США продало малознайомій жінці свого сина 2015 року народження.

Дії обвинувачених органами досудового слідства кваліфіковано за частиною третьою статті 149 Кримінального кодексу України.

Обвинуваченим загрожує покарання від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Новий розгляд справи відбудеться під головуванням судді –  Михайлової А.В. та суддів: Дмитрієвої М.М., Круглікової А.В.

Підготовче судове засідання призначено на 12 год. 00 хв. 03 грудня 2019 року.

 

Нагадаємо:

29 травня 2019 року Комунарський районний суд м. Запоріжжя постановив вирок, яким у скоєнні цього злочину визнав винуватою 32-річну матір дитини призначивши їй покарання у виді 9  років позбавлення волі без конфіскації майна і виправдав батька дитини - обвинуваченого Р., у зв’язку з недоведеністю прокурором його вини в інкримінованому злочині. Суду не було надано жодних доказів, які б підтверджували, що між чоловіком та обвинуваченою Г. була домовленість, щодо продажу їх спільної дитини.

07 листопада 2019 року Запорізький апеляційний суд розглянувши апеляційні скарги прокурора, обвинуваченої та її захисника скасував зазначений вирок та направив кримінальне провадження до суду першої інстанції на новий розгляд.

З підставами і мотивами скасування вироку можна ознайомитись за посиланням - http://reyestr.court.gov.ua/Review/85610376.

 

 

Прес-служба

Комунарського районного суду м. Запоріжжя